Известие

Collapse
No announcement yet.

Спуках картер на Alfa 147 моля за мнение и съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спуках картер на Alfa 147 моля за мнение и съвет

Здравейде на всички думи нямам да ви опиша как се ядосвам на себе си и как съжалявам за това което стана накратко ще ви разкажа. Една сутрин ударих колата на една повдигната шахта ударих отдолу удара беше лек даже и не се притесних. После минах 10 12 километра до вкъщи паркирах колата цял ден не съм я карал. Вечерта излязох изминах 20 километра най-много когато ми светна лампата на маслото но само светна 2 пъти за 1 4ас светна и изгасна прибрах се на сутринта проверих маслото то беше изтекло цялото установих спукан картер. Залепиха ми картера вече 5ти ден карам колата няма шумове по двигателя няма никакви проблеми но установих че примерно като се кача в колата след 5 мин вече е вдигнала температура около 80 градуса след още 10 15 мин вдига до 90 и си остава там няма проблем над 90 градуса не е вдигала температура но проблема е там че не си спомням преди как беше. И моята молба към вас е да ми дадете съвет има ли причина да се притеснявам нормално ли е да вдига толкова бързо градусите и проблем ли е ако температурата стои точно на 90 градуса имам спомен че преди маи винаги е била на 80 а сега винаги е на 90 това повод за притеснние ли е защото адски много се обвинявам и не съм на себе си. Искам да попитам това може ли да има връзка със изтичането на маслото и какви трябва да са признаците и симптомите на заминал двигател? Много ще ви бъда благодарен за съвети и мнения свързани с проблема благодаря предварително!

ЗДР.Колега аз карам 147 ЖТД мога дати кажа за градусите понеже карам повече извънградско сутрин като я запаля горе-долу и са нужни 10 мин за 90градуса ако е по-топло даже и по-бързо.После държи стабилно 90 градуса.

Comment

При мен температурата си кове на 90 и не мърда грам. Мисля, че е нормално. Колкото до времето за загряване - зависи от външната температура, но за около 10-15 мин. на 2-2500 оборота си загрява.
      ALFA 147 1,6 TS 120hp 2002г.

Comment

Колега,
        Колата дизел или бензин е? До колкото ми е известно бензиновите загряват доста бързо до 90!
        А иначе 90 градуса е нормалната работна температура.

Comment

Много благодаря на всички за отговорите колата е бензин 1.6 просто след като стана това следя колата под лупа можеби всичко е наред отговорите ви ме обнабеждават благодаря още веднъж!

Comment

Първоначално публикувано от Forza Покажи съобщение
            Много благодаря на всички за отговорите колата е бензин 1.6 просто след като стана това следя колата под лупа можеби всичко е наред отговорите ви ме обнабеждават благодаря още веднъж!
            според мен всичко си е наред и е в границите на нормалното отностно температурата, а за картера явно си изкарал страшен късмет че не се е случило нещо по-сериозно по двигателя
            късметлия

Comment

...

каза че ти е светнала лампата за маслото че къде се намира тя не съм виждал при мен да прави чек дори...?
              Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
              Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
              Alfa Romeo GT 1.8 TS
              Yamaha R6

Comment

Лампа конкретна мисля, че няма. Изписва съобщение на компютъра Low oil pressure и честно казано това изпише ли го почти немаш масло

Comment

Дам направо ти го изписва.....и то наистина когато вече картера е сух...С ФЕРАРИСТ-а говорихме...Неговото масълце било изтекло до дупка и пустата лампа даже не благоволила да "светне"...Така, че не се доверявайте на лампата, а си проверявайте редовно маслото на пръчката В повечето случаи съобщението за Ниско налягане на маслото се изписва, когато сме вече в графа "основен ремонт"...Дано колегата е извадил късмет и всичко по двигателя да е оК
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Момчета аз не съм със съобщение на таблото имам си лампа за маслото намира се посредата точно до тази за акумолатора и винаги когато дам на контакт светва лампа на акумолатора и тази на маслото като запаля изгасват незнам при вас как е. Сега като се замисля найстина съм изкарал невероятен късмет защото съм карал колата почти без масло кам 20 км иначе на сутринта като проверих маслото беше изтекло всичкото пръчката беше суха голям късмет можеше да хвърля двигателя направо....за сега няма нещо смъущаващо колата си върви няма шумове по двигателя всичко е наред сега остава само да засека как гори масло нормално или не....... благодаря още веднъж за отговорите.
                    Last edited by Forza; d.m.y г., 17:25.

Comment

Ами колега явно нямаш борд компютър, който да ти показва разните му там "простотии" ( ср.скорост, разход - в реално време/ на 100км, изминати километри итн..) и дисплейчето ти е от малките ( само с час и температура) и затова ти е лампичка...
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        Ами колега явно нямаш борд компютър, който да ти показва разните му там "простотии" ( ср.скорост, разход - в реално време/ на 100км, изминати километри итн..) и дисплейчето ти е от малките ( само с час и температура) и затова ти е лампичка...
                        Вие пък го ушашкахте човека че нямал лампа - па тя му свети даже
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                          Вие пък го ушашкахте човека че нямал лампа - па тя му свети даже
                          Абе да не я вижда тая лампа светнала

Comment

Да аз съм със стария дисплей малкия където показва само час и километри...2002 година

Comment

и моита е 147 1.6 и си дьржи 90 градуса точно

Comment

Working...
                              X